e
Banner

Etiketler: yeşil lojistik



Yeşil Mutabakat, ihracatçıları çevre dostu lojistik partnerlerine yönlendiriyor


Yayın: 18-08-2023
Kategori: Lojistik

Türkiye'nin ihracatından %40'ı aşkın pay alan ve ilk sırada konumlanan Avrupa, Yeşil Mutabakat hedefleri kapsamında lojistik sektöründe de yeni politikaları hayata geçirmeyi planlıyor. Bu durum, Türkiye’deki ihracatçıları lojistik ve tedarik zinciri alanlarında Avrupa standartlarına uygun iş ortaklarına yönlendiriyor.




McDonald's sürdürülebilir lojistiğe yatırım yapıyor


Yayın: 21-08-2023
Kategori: Gıda

Türkiye’de yılda 100 bin ton ürün sevkiyatı gerçekleştiren McDonald’s, sürdürülebilir tedarik zinciri yönetimiyle yol alıyor. “Tedarik zinciri yönetimi, McDonald’s tarafından süreçlerin doğru yönetildiği en güçlü kaslarından birini oluşturuyor” diyen McDonald’s Türkiye Tedarik Zinciri Direktörü Sertaç Hamza, artan maliyetler nedeniyle lojistikte öncelikli gündem maddelerinin verimlilik ve tasarruf olduğunu söyledi. 




Mars Logistics, geleceğe yeşil ışık yakıyor!


Yayın: 23-10-2023
Kategori: Lojistik

Yurt içi ve yurt dışında 45 lokasyonda 2 bin 600’ün üzerinde çalışanı, 4.000 araçlık filo gücü ve tüm taşımacılık modlarında sunduğu hizmetlerle Türk lojistik sektörünün lider şirketleri arasına yerleşen Mars Logistics, yeni yüzyılda kendine yeşil bir yol çiziyor. Sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda demiryolu ve intermodal taşımacılığa odaklanarak, bu alana güçlü yatırımlar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Mars Logistics Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Müdürü Kader Özal, “Yatırımlarımıza müşterileri beklentilerini ve yeşil lojistiği ön plana koyarak devam edeceğiz” dedi. 




MNG Kargo 10 bin fidanı toprakla buluşturdu


Yayın: 22-11-2023
Kategori: Kargo

MNG Kargo’nun, sürdürülebilirlik çalışmaları doğrultusunda Ege Orman Vakfı iş birliği ile oluşturduğu MNG Kargo Ormanı’nda toplam 10 bin fidan yeşerecek. Kusursuz teslimat ile herkesin hayatına değer katma vizyonuyla sektörün geleceğine yönelik yatırımlarını sürdüren şirket, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma amacıyla sürdürülebilirlik faaliyetlerinde etkin bir rol oynuyor.




Lojistikte yükselen trend; yeşil lojistik


Yayın: 22-11-2023

Son yıllarda artan doğal kaynak yetersizliği ve iklim değişikliği gibi küresel sorunlar, sektörlerin sürdürülebilir uygulamalara yönelmesini sağlıyor. Karbon salınımından dolayı çevreye olumsuz bir etki bırakan lojistik sektörü de bu bağlamda etkisini azaltmak için; doğaya ve gelecek kuşaklara duyduğu sorumluluk bilinciyle yeni ve çevreci yaklaşımlar geliştiriyor. Bu vizyon çerçevesinde özellikle dijitalleşmeyi odağına alan sektör; yeşil lojistik ve tersine lojistik uygulamalarını tercih ediyor. 




Mars Logistics Enerji Yönetim Sistemi Belgesi’ni aldı



2023 yılında gerçekleştirdiği çalışma ve projeler ile sürdürülebilir enerji yönetimi ve verimliliği konusunda önemli adımlar atan, Türkiye’nin önde gelen lojistik firmalarından Mars Logistics, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi’ni almaya hak kazandı. 




Renault Trucks “Good Move” belgeseli, üç ödül kazandı


Yayın: 03-04-2024
Kategori: Ticari Araçlar

Renault Trucks ve Alunites ajansı, "The Good Move, Dekarbonizasyon Hedefi" belgesel dizisi ile Fransa'da üç ayrı iletişim ödülü kazandı. Karayolu yük taşımacılığında karbon ayak izini azaltmanın zorluklarını araştıran yedi bölümlük dizi, Marka İletişimi kategorisinde- Şirket Dönüşümü - Grand Prix Stratejileri Etkileşim İletişimi Gümüş Ödülü'ne ve iki TOP/COM GRANDS PRIX ödülüne layık görüldü. Kurumsal dijital iletişim kategorisinde Altın Grand Prix ve Prix Özel anlatım ödülü kazandı.